De magie van de rode tent

Na een jaar van voorbereiding, 2 weken hard werken en 4 avonden feest zit de 31e editie van Sunsation er weer op. Vandaag worden de tenten nog afgebroken en dan is het helemaal weer klaar. Als organisatie kunnen wij terugkijken op één van de meest succesvolle edities in onze geschiedenis. We hebben vier fantastische avonden gehad die zonder incidenten zijn verlopen.

Exact twee weken geleden begon het weer echt voor ons. Toen gingen we namelijk van start met het opbouwen. Voor veel buitenstaanders lijkt het alsof de tent er zomaar weer staat en dat het opbouwen zo gedaan is, fout!! In de opbouwweek staan er tientallen vrijwilligers elke dag weer klaar om alles in orde te maken voor de eerste vrijdag. Stroomaansluitingen regelen, verlichting ophangen, bouwhekken plaatsen, dranghekken plaatsen, barren opbouwen, barren vullen en ga zo nog maar even door. De lijst met dingen die allemaal ‘even’ gedaan moeten worden is een heel stuk langer dan dit. Overdag hard werken op het terrein en dan daarna even gezellig bij elkaar onder het genot van een drankje. Na een week hard werken konden we op vrijdagavond Sunsation aftrappen met ‘back to the 90’s & 00’s’, een fantastische avond en een geweldige start van de 31e editie. Hierna volgden nog 3 fantastische avonden waar we nog lang op terug zullen kijken.

Als organisatie zijn wij dankbaar dat jij als bezoeker ons festival bezocht hebt, want zonder bezoekers geen feest. Maar wij zijn nog dankbaarder voor de inzet van onze vrijwilligers. We hebben de afgelopen weken kunnen rekenen op de volledige steun van meer dan 60 eigen vrijwilligers. Naast onze eigen hulptroepen hebben we ook mogen rekenen op de steun van  Concordia (garderobe), Judovereniging Bushido (toiletten), VV Middelstum (muntenkassa buiten) en de EHBO-vereniging. Alles bij elkaar opgeteld liepen er op de feestavonden meer dan 100 vrijwilligers op het terrein.

Om al deze mensen hard aan het werk te zien zodat jij als bezoeker een fijne avond hebt is gewoon fantastisch. Dit maakt ons als bestuur apetrots. Het is daarom ook fijn dat we als de feestavond voorbij was van menig bezoeker een ‘bedankje’ en ‘tot ziens’ te horen kregen. Dat geeft ons allemaal energie! Als dan eindelijk de laatste bezoeker van het terrein is en alle rommel weer is opgeruimd is het tijd om na te zitten. Gezellig met iedereen die die avond heeft meegeholpen nazitten en nabespreken onder het genot van een biertje voor de dorst en een vette hap voor de lekkere trek. Voor je het weet zijn de vogels alweer aan het fluiten als de laatsten van ons de tent verlaten. Maar diezelfde middag staat iedereen weer paraat om alles weer in gereedheid te brengen voor de volgende avond.

Beste bezoeker wij willen je bedanken voor het respectvol behandelen van onze vrijwilligers. We zijn er namelijk heel zuinig op. Sommige van hen komen zelfs uit Dordrecht, Den Bosch en zelfs ook Friesland. Dit jaar hebben we ook een hoop oud gedienden weer mogen verwelkomen. Ook zijn er weer nieuwe mensen aangestoken met het ‘Sunsation virus’. En we hebben ze nodig gehad. Zodra de tent er weer staat, wordt menig vrije dag opgenomen en worden de schouders eronder gezet. Vrijwilligers die dan wel aan het werk zijn komen regelmatig even om het hoekje kijken, even iemand aflossen, even een paar uurtjes meehelpen. Zolang je het met z’n allen doet, is het zo gedaan. Dat is dan ook onze kracht. De kurk waar Sunsation op drijft.

Daarom vanuit de grond van ons hart VRIJWILLIGERS BEDANKT voor dit fantastische jaar. Zonder jullie geen Sunsation!!

Onze toppers