Line-up Sunsation 2024: Voor elk wat wils

De 35-ste editie van Sunsation is in aantocht. Het evenement vindt dit jaar plaats van 15 tot en met 23 maart. Met de komst van o.a. Jan Smit, Cascada, Turfy Gang, Sefa en Lee Towers, heeft de organisatie een programma neergezet met voor elk wat wils. De voorverkoop voor Sunsation start op zaterdag 3 februari.

Foto: Jordi Haverdings

Sunsation gaat van start op vrijdag 15 maart met Sunsation Live. De avond staat in het teken van live-muziek. Zanger Sander Metz en de band Funky Pianos zullen deze avond de interactie aangaan met het publiek. En als klap op de vuurpijl komt de man met de gouden microfoon, Lee Towers, een optreden verzorgen.

Op zaterdag 16 maart staat de Klimaatgroep Hollandse Avond op het programma. Met Jan Smit heeft de organisatie weer een van Nederlands populairste zangers naar Middelstum weten te halen. De Hollandse Avond kent ook dit jaar weer twee podia. DJ Roy is als vanouds weer de gastheer van zijn Donderende Mainstage, waar naast Jan Smit ook optredens te zien zullen zijn van Ammar, Billy Dans, Ancora en Kounavvelz. Feest DJ Maarten staat opnieuw aan het roer van het tweede podium. In Maarten’s Piratennest staan de optredens in het teken van piratenmuziek. Met Boer Bennie, Piraten Power Hour, Dennie Christiaan en de Zware Jongens belooft het een feestelijke avond te worden.

Het tweede weekend start op vrijdag 22 maart met Sunsation Back In Time. Speciale gast is de Duitse Eurodance-act Cascada, die grote hits scoorde met nummers als ‘Everytime We Touch’, ‘Miracle’ en ‘Evacuate The Dance Floor’. Ook Brainpower en zangeres EliZe zullen een optreden verzorgen. DJ Peter Zuidhof zal zijn vertrouwde plek achter de draaitafels weer innemen. Maar daarmee is het programma voor deze vrijdag nog niet volledig. Tijdens Sunsation Back In Time staan namelijk ook op het 2e podium 2 topacts geprogrammeerd. Harry Moore, een van de meest geboekte Feest DJ’s van Nederland, en dj-duo Kroegtijgers gaan er een groot feest van maken, met hits uit de 90s & 00s en alle decennia daar omheen.

Trobi tijdens Sunsation 2023 – Foto: Jordi Haverdings

Zaterdag 23 maart sluit het Sunsation Dance Event het programma af. Vele DJ’s en live-acts zullen een optreden verzorgen, verspreid over 2 podia. Onder andere Turfy Gang zal een optreden verzorgen in the Sunergy Dome. Naast Turfy Gang, treden ook Marc Floor, Maks, Jeffrey Parmentier, Trobi, Ritse en Barry Fest op bij gastheer Marboo. The Arena zal in het teken staan van de hardere muziekstijlen. Met Sefa heeft de organisatie weer een van de populairste DJs in het hardcore genre weten binnen te halen. Ook Audiotricz, Phuture Noize, The Purge en Rebelion zullen met MC Apster de liefhebbers van harddance aan hun trekken laten komen.

Op zaterdag 3 februari vindt de Sunsation voorverkoopdag plaats waarbij kaarten en munten met grote korting verkrijgbaar zijn. Ten opzichte van de prijs aan de avondkassa bedraagt de korting op tickets maximaal 50%. Deze hoge korting geldt alleen op de voorverkoopdag. De voorverkoopdag vindt plaats op het festivalterrein van Sunsation aan de Oosterburen 1 in Middelstum, van 10.00 tot 16.00 uur. Alle aanwezige kassa’s zullen voorzien zijn van een pinapparaat. Voor de twee vrijdagavonden vindt geen voorverkoop plaats, deze kaarten zijn alleen ’s avonds aan de deur verkrijgbaar. Houders van een toegangskaart voor de zaterdag kunnen op de voorafgaande vrijdagavond gratis naar binnen.