Sunsation laat plastic bekers recyclen

De plastic bekers die gebruikt worden op het festival Sunsation, zullen voor  het eerst apart worden ingezameld. Hierover heeft de organisatie onlangs afspraken gemaakt met Swinkels Family Brewers. Dit familiebedrijf uit Lieshout, bekend van Bavaria, is de nieuwe leverancier van bier op Sunsation.

Voorzitter Martijn Wilpstra is blij met de afspraken met Swinkels: “We zijn overeengekomen dat we de plastic bekers via een aparte container inzamelen, waardoor ze gerecycled kunnen worden. De bekers zijn reeds recyclebaar, door deze separaat in te zamelen kunnen we er nog duurzamer mee omgaan.” Het festival wordt daarmee weer een stukje duurzamer. Eerder al werden de gekleurde lampjes op het festivalterrein vervangen door LED verlichting.

Naast Bavaria is ook Holland Malt in de Eemshaven onderdeel van Swinkels Family Brewers. Deze mouterij beschikt over de meest geavanceerde techniek. Door de strategische ligging aan een diepzeehaven, biedt dit mondiale mogelijkheden als het gaat om de gerstimport en de export van mout. Wilpstra: “Dat de mouterij van Swinkels vlakbij in de Eemshaven staat, is een mooie bijkomstigheid.”

De afspraken met Swinkels betekenen ook dat Sunsation na 15 jaar weer terugkeert bij Drankengroothandel Lijfering in Groningen. Lijfering is partner van Swinkels en levert alle dranken aan Sunsation. Het festival in Middelstum vindt plaats van 5 tot en met 13 april.