Høksons

Høksons is een formatie uit Ter Apel en omstreken, louter bestaande uit liefhebbers van het rock ’n roll-genre, die maar één ding willen: vol gas knapp’n! De gouden strot en knijterstrakke slaggitaar van de ijzersterke frontman, aangevuld met een dampende ritmetandem en gierende gitaarsolo’s zorgen samen voor de beukende Veenkoloniale Rock ’n Roll van de Høksons!
Voeg aan dit recept een gezonde dosis energie, humor, interactie en spelvreugde toe en je krijgt een spectaculaire show vol rock ’n roll!

Na in eerste instantie vooral op te treden met hun eigen energieke covers van Normaal, is de band zich al snel op eigen werk gaan richten. Dit eigen werk valt te omschrijven als rock ‘n roll met invloeden die vallen te typeren als een kruisbestuiving tussen Status Quo en AC/DC die zo af en toe een groene beugelfles drinkt met Normaal en Chuck Berry.

Een eerste album kon natuurlijk niet uitblijven met zoveel nummers uit eigen werk en zo werd in mei 2014 het album ‘Deur ‘t Veen’ gelanceerd! Inmiddels volgden de EP’s “Van de Duvel” en “Weekendje Vot”.

2019 staat voor Høksons in het teken van hun “AS ‘N MALLE”-tour die ze zullen aftrappen met een optreden op Stefan’s Ronkende Rockpodium tijdens de Klimaatgroep Hollandse Avond! Koop nu je tickets!