Sjaak

Sjaak (echte naam: Mehdi Chafi, 24 september 1985) is een Marokkaanse rapper uit Amsterdam-Oost die al jaren underground furore maakt met zijn straatraps en tegelijkertijd hoge ogen gooit met samenwerkingen met o.a. The Opposites en The Partysquad. Zijn eigenzinnige stemgeluid en onnavolgbare flow leveren in combinatie met hilarische punchlines en een flinke dosis charisma een stijl op waar echte rapliefhebbers van smullen.

Sjaak brak in de zomer van 2007 bij het grote publiek door met het nummer ’Ik Heb Schijt‘ van Appa. Een platencontract bij SPEC Entertainment, het platenlabel van Ali B volgde. Sjaak werkte onder andere succesvol samen met The Partysquad, Dio en Sef aan de hits “Stuk” en “Licht van de laser“. Uiteindelijk volgt een overstap naar Top Notch waarna de hits als “Krokobil” met Yellow Claw & Mr. Polska en “Helemaal naar de klote” met de Partysquad volgen.

In 2018 had Sjaak een nieuwe megahit met collega Sunsation-held Kav Verhouzer “Stap voor Stap”. Na dit succes besloot Sjaak zichzelf 100% te geven voor de samenwerking met Armada en dat resulteerde in tracks als ‘Wifen’ met Bizzey en “Pipperdepap’ met Tony Junior. Sjaak was in 2019 ook te zien in de grote bioscopen want hij kreeg een rol in de film ”De Belofte van Pisa”. Tegenwoordig is hij druk bezig met zijn eigen Youtube-kanaal genaamd SjaakTV. Waarop hij zijn volgers telkens verrast met verschillende content.

Nadat hij in 2019 The Arena op zijn kop zette, keert Sjaak zaterdag 1 april terug om opnieuw zijn kunsten te vertonen tijdens het Sunsation Dance Event. Koop nu je kaarten!