Frans Bauer

Als klein jongetje weet Frans al wat hij wil: zanger worden. Al op negen-jarige leeftijd, brengt hij zelf zijn eerste single uit. Gestaag werkt Frans vervolgens verder aan zijn carrière, door tot zijn 15e elk jaar een single uit te brengen en zoveel mogelijk op te treden. Zo stond Frans regelmatig al in het voorprogramma van artiesten als Koos Alberts. Een optreden in het programma “All you need is Love” betekent de eerste landelijke bekendheid, maar in 1994 breekt Frans Bauer definitief door met de single “Als sterren aan de hemel staan”.

Wat volgt zijn naast een Zilveren harp in 1995, een reeks gouden en platina platen en succesvolle concertreeksen in Ahoy. In 2003 neemt ook Frans z’n tv-carrière een vogelvlucht. De RTL4 docusoap “De Bauers” is een ongekende kijkcijferhit en wint de Gouden Televizierring. De titelsong van het programma “Heb je even voor mij” staat 13 weken op 1 in de Top 100.

Het succes van Frans breidt ondertussen uit tot over de landsgrenzen, Na eerder al een aantal succesvolle Duitstalige albums uitgebracht te hebben, is Frans ook bij onze zuiderburen doorgebroken. Ook in België weet “De Bauers” duizenden tv-kijkers te boeien en uitverkochte optredens in het Antwerpse Sportpaleis volgen.

In 2020 blijft Frans vernieuwen. Zo nam hij een Engelstalige versie van “Heb je even voor mij” getiteld “A moment for me” op voor een reclamecampagne en ging hij de samenwerking aan met rapper Donnie. Met “Geen centen, maar spullen” scoort het onwaarschijnlijke duo momenteel een megahit. Frans Bauer staat zaterdag 28 maart op Roy’s Donderende Main-stage tijdens de Klimaatgroep Hollandse Avond. Koop nu je tickets!