MAAN

Ruim vier jaar nadat ze The Voice of Holland won, gaat zangeres Maan nog steeds als een trein. Weinig winnaars van een grote talentenjacht zijn zó in the picture gebleven als Maan. Al in haar eerste jaar als artiest bracht ze maar liefst vijf singles uit. De eerste, Perfect World, verscheen nog tijdens The Voice of Holland, werd geproduceerd door Hardwell en leverde Maan haar eerste gouden plaat op.

Na een aantal zeer succesvolle samenwerkingen, dropte Maan kort na elkaar zelf niet een, maar twéé EPs: AM en PM. Beide EPs werden daarnaast ook verzameld op haar allereerste album, AM/PM, aangevuld met andere nummers.
Haar muziek kwam op tijd uit om als ondersteuning te dienen van haar eerste clubtour. “Dat vond ik heel spannend”, zegt Maan. “Zouden mensen wel kaartjes kopen voor een optreden van mij alleen?” Haar angst bleek ongegrond: binnen mum van tijd waren alle shows uitverkocht!

“Ik weet nog dat ik bij de eerste show opkwam, mijn naam daar zo groot zag staan en dat iedereen in de zaal begon te gillen. Ik dacht even: hè? Voor mij? Het was bizar, maar voelde ook goed, dat mensen voor mijn liedjes kwamen.” Lachend: “Toch was ik onbewust bang dat ze weg zouden lopen en heb de hele tijd de deur in de gaten gehouden. Maar ze bleven!”

Ook op televisie sloeg Maan haar slag. Maandenlang trainde ze twintig uur per week voor het programma Dance Dance Dance, waar ze uiteindelijk derde werd. Hoe groot het succes van Maan in dat programma ook was, het verbleekte bij Beste Zangers. Maan verraste vriend en vijand met haar prachtige vertolking van Nessun Dorma voor operazangeres Tania Kross. De grootste klapper maakte ze met Jij Bent De Liefde, dat ze zong voor Kenny B.

Afgezien van haar clubtours maakte Maan live nóg een een flinke stap, met festivaloptredens. Ze was onder andere te zien op Eurosonic/Noorderslag, Paaspop en Pinkpop. Maan geniet met volle teugen wat haar tot nu toe allemaal gebeurt. En geef haar eens ongelijk!

Voor het tweede jaar op rij was Maan onlangs te zien bij de concertreeksen van De Vrienden van Amstel LIVE! De droom om ooit Ziggo Dome uit te verkopen, komt steeds dichterbij. Met een verse Edison in de pocket en een nummer 1 notering voor haar album Onverstaanbaar, staat Maan zaterdag 4 april op het Sunsation Dance Event. Koop nu je tickets!