POKE

Poke 4 april 2020 Dance Event

Resinjo Wijngaarde, beter bekend als Poke, werd geboren in Paramaribo, Suriname. Pas op zijn achttiende verhuisde hij naar Nederland. In Nederland begon hij in eerste instantie voor de grap te rappen. Na een jaar werd dit serieuzer en verscheen hij als featuring op meerdere releases van diverse artiesten.

In 2015 maakte hij zijn debuut bij 101Barz met een Zomersessie en een jaar later kwam zijn eerste EP ‘Paradox’ uit. Met deze EP wilde hij voornamelijk zijn beheersing van verschillende muzikale stijlen laten zien, maar dan met een eigen draai eraan.

In september 2017 bracht hij zijn eerste officiële single ‘Roll It’ uit, dit leverde direct een notatie in de Single Top 100 op. Een maand later tekende hij bij Top Notch.

Zijn doorbraak kwam met de hitsingle ‘Loco’ samen met Yung Felix en Dopebwoy. Naast dat het nummer ruim 32 weken in de Top 100 heeft gestaan werd het ook een hit in het buitenland waaronder Frankrijk. Inmiddels is Poke 15 Top 100 hits rijker, waaronder ook de top 10 hits: ‘Baby Momma’ en ‘Oeff’.

Poke is een echt podiumbeest. Met zijn energieke optredens treed hij op door heel het land. In de zomer heeft hij de populaire badplaatsen zoals Lloret, Albufeira, Mallorca en Chersonisos plat gespeeld. In Suriname en de Nederlandse Antillen is hij echt een superster met grote uitverkochte shows met duizenden bezoekers.

Poke voelt een enorme noodzaak om zich als live artiest te onderscheiden. Dit doet hij met name door zijn hoge energie en entertainment gevoel.

Momenteel wordt er hard gewerkt aan nieuwe muziek en zal er begin dit jaar een nieuwe EP uitkomen. Zaterdag 4 april komt Poke de tent plat spelen op het Sunsation Dance Event! Koop nu je tickets!