Rolf Sanchez

Rolf Sanchez 4 april 2020 Dance Event

Rolf Sánchez is een Nederlandse Latin artiest. In 2011 deed Rolf mee aan een talenten show op de Nederlandse TV en werd daarmee bekend bij het grote publiek. Vooral het nummer “Yo No Se Mañana” sloeg in als een bom. De televisie show bracht hem echter niet genoeg en zo besloot hij naar zijn land van herkomst af te reizen: De Dominicaanse Republiek. Die beslissing heeft hem geen windeieren gelegd want sindsdien is zijn bekendheid exponentieel gegroeid.

Met zijn verhuizing naar Miami in 2016 was de eerste stap in de VS gezet en volgden de platencontracten. Na het tekenen bij een van ‘s werelds grootste platen labels, Sony Music Latin, volgde een reeks mega hits die begon met de plaat “Por Si No Te Vuelvo A Ver”.  Het nummer bereikte de  nummer 1(!) positie op de Amerikaanse Billboard Top 100 Latin American lijst en deed het aantal boekingen toenemen. Wat er voor zorgde dat Rolf zijn podiumervaring kon blijven perfectioneren.

Maar het bleef niet bij bij deze hit. Het nummer “Que se Siente” scoorde in Amerika wederom een nummer 1 plek in de hitlijsten. Maar ook het nummer “Vas Estender”, dat in januari 2017 uitkwam, stond maar liefst 12 weken in de Billboard charts. Het zorgde ervoor dat hij in de studio belandde met de ster-producers uit de Latin scene die onder andere hits van Pitbull, Marc Anthony en Prince Royce produceerden.

Rolf’s stem weerklinkt inmiddels over de hele wereld en maakt, gepaard met zijn stralende lach en enthousiasme, een blijvende indruk bij zijn publiek. Dat Rolf thuis hoort op het podium werd in 2015 benadrukt toen hij bij de Premio Lo Nuestro en Premio Juventud Awards benoemd werd tot “Revelation of the Year”. Ondanks het feit dat hij een groot deel van zijn tijd aan de andere kant van de oceaan doorbrengt, houdt hij altijd de band met Nederland kort en brengt hij ons graag de kneepjes van het Latin vak bij. RTL Late Night nodigde hem in 2017 uit om als echte kenner uit te leggen hoe reggaeton in opgebouwd nadat de zomerhit Despacito meerdere rondjes rond de wereld had gemaakt.

Rolf zorgt er eigenhandig voor dat ook Nederland warm begint te lopen voor Latin muziek, en doet dat onder andere door eind 2017 de plaat ‘Voy a Bailar’ met Boef en Ali B, uit te brengen. Nog meer aandacht in eigen land wist Rolf echter te genereren, door mee te werken aan het razend populaire AVROTROS programma “De Beste Zangers van Nederland”. Het duet met Emma Heesters, “Pa Olvidarte”, wat hij voor dit programma opnam, is een gigantische hit geworden, een platina plaat!

Rolf Sanchez staat zaterdag 4 april op het Sunsation Dance Event. Koop nu je tickets!