Caza

Ucahzo Hoogdorp, beter bekend als ‘Caza’, is actief als schrijver en artiest. Met een vader actief in zijn eigen muziekstudio, groeide hij op in een omgeving omringt door muziek. Hierdoor werd hij geïnspireerd om zichzelf te ontwikkelen als artiest. Al op jonge leeftijd was hij te vinden in het Nederlandse clubcircuit waar hij DJ’s ondersteunde als veel gevraagd host in de Dance & Urban scene.

In 2015 debuteerde Caza met de EP “Kimpeman”, met onder andere een samenwerking met Def Ryhmz. Daarnaast tourde Caza onder meer met Ronnie Flex, Bokoesam en Jebroer. Verder werkte hij ook samen met onder andere Jonna Fraser, Murda, Dopebwoy, Josylvio, Jebroer en GLOWINTHEDARK.

Zijn eerste grote clubhit had Caza samen met Rush Hour in 2017 met de club banger “Oh Na Na” ft. Keizer & Dopebwoy die momenteel meer dan vijf miljoen streams heeft op Spotify. Kort daarna zorgde hij voor een nieuwe clubhit “Even Dansen” met DJ Dylvn die de Nederlandse charts bestormde in de eerste week op plek nummer 13. Caza heeft de streak doorgepakt en is in 2018 officieel doorgebroken met de megahit ‘SLIDE’ die hij samen met Famke Louise en producer Vlado gemaakt heeft. Deze track heeft wekenlang in de charts gestaan en de teller staat momenteel op meer dan twintig miljoen streams op Spotify. Vanaf dat moment is Caza als een bom binnen gekomen en heeft hij o.a. tracks uitgebracht in samenwerking met artiesten als Bizzey en Ronnie Flex.

Behalve zijn eigen tracks interesseert Caza zich al langere tijd in het produceren van muziek. Zijn creativiteit laat hem meerdere innovatieve stijlen introduceren. Dat motiveerde hem om tracks te co-produceren voor andere urban artiesten. Daarnaast ontpopt hij zich als een gewaardeerd schrijver voor andere artiesten. Caza heeft meegeschreven aan tracks voor Gio, Sigourney K, Ronnie Flex, Boef, Nienke Plas en rapgame diva I Am Aisha.

Caza is een artiest die in afzienbare tijd mooie stappen heeft gemaakt om zijn muziek loopbaan naar een hoger plan te tillen, zowel achter de schermen als op de voorgrond. Op zaterdag 8 april komt Caza de tent plat spelen op het Sunsation Dance Event. Koop nu je kaarten!