Flemming

Flemming Viguurs: geboren en getogen in de Brabantse hoofdstad ’s-Hertogenbosch.

Zijn ouders, die enorm fan zijn van de Britse rockband Queen, gaven hem bij zijn geboorte de naam Flemming ‘Freddie’ Viguurs. Vernoemd naar de legendarische Freddie Mercury. Flemming, geboren om artiest te worden, is een bijzondere jongen met een buitengewoon stemgeluid en een brandende ambitie.

Op jonge leeftijd begon Flemming’s passie voor muziek. Hij begon in het theater waar hij in drie professionele musicals speelde: ‘Ciske de Rat’ (in de rol van kleine Ciske), ‘Joseph and the amazing technicolor dreamcoat’ & ‘Kruimeltje’ (in de rol van Spijker).

In 2016 won Flemming het programma Giels talentenjacht wat voor veel media aandacht en een optreden op Pinkpop zorgde. Ook zijn song Digital Age zorgde voor optredens bij o.a. RTL-Late Night.

Flemming bracht in 2019 zijn debuutalbum Black & Grey in eigen beheer uit,  het album telt intussen meer dan 3 miljoen streams. Ook is hij mede-auteur en zanger van ‘Miss You’ van Tungevaag, Sick Individuals & MARF. Deze song stond in de hitlijsten in verschillende landen in de E.U. & U.S. en pakt vele radio-plays wereldwijd.

Na deze eerdere Engelstalige successen heeft Flemming besloten het roer volledig om te gooien en zich te focussen op het schrijven en uitbrengen van Nederlandstalige hit songs. Recentelijk tekende hij deals bij o.a. Cloud9 Publishing en 8ball Music die de letterlijke woorden gebruikten: ‘Als het ons niet lukt om van deze songs hits te maken, dan stoppen we met werken! Dan ligt het echt aan ons!’

Met het succes van de singles ‘Amsterdam’ en ‘Zij Wil Mij’ heeft Flemming hun gelijk meer dan bewezen. Op zaterdag 9 april staat hij op het Sunsation Dance Event. Koop nu je kaarten!