Henk Dissel

De 31-jarige zanger Henk Dissel maakt op 2 april 2022 zijn debuut op de mainstage van Sunsation in Middelstum. Zijn carrière begint in 2008 met deelname aan de TROS sterren.nl Academy. Tijdens dit programma brengt hij het nummer ’10 Seconden later’ uit. In 2011 brengt Henk Dissel het nummer ‘Denk jij nog wel aan mij’ uit, dit nummer belandde wekenlang in de Single Top 100.

Het lied ‘Lange nacht’ dat hij in 2012 lanceert, staat 17 weken in de Single Top 100 en is een cover van Michel Teló. In het najaar komt Henk met een nieuwe single ‘Een bom’, deze belandt 10 weken in de Single top 100. Henk treedt in 2012 op tijdens de halftimeshow van de concertreeks van Toppers in Concert 2012. In 2015 doet hij mee met de talentenjacht Bloed, Zweet & Tranen op SBS6. In 2016 volgt zijn debuutalbum ‘Stap voor stap’.

Eveneens in 2017 mag Henk samen met Tim Douwsma zich dé zomerhit van dat jaar toeschrijven. Na een stapavond in Amsterdam besluiten de muzikale boezemvrienden de studio in te duiken en ‘Het Gevoel’ blijkt een schot in de roos.

Als 2018 aanbreekt en single ‘Het Cafeetje’ verschijnt, zet Henk alle cafe’s van Nederland op hun kop. Elke kroegbaas in Nederland wordt uitgenodigd om zijn of haar kroegnaam aan te leveren en Henk belooft ze stuk voor stuk in te zingen. Meer dan 300 kroegen kregen zo hun eigen kroeglied en de kroeg met de meeste streams kreeg een gratis concert.

Begin 2019 volgt zijn eigen concert in de Brabanthallen – het Feestje van Henk Dissel. Tijdens het 4 uur durende feest kwamen al zijn vrienden en hits voorbij. Na de gedwongen corona-pauze puilt de agenda van Henk uit en is hij helemaal klaar om de podia weer te bestijgen. Henk Dissel staat zaterdag 2 april op Roy’s Donderende Main-stage tijdens de Klimaatgroep Hollandse Avond. Koop nu je kaarten!