Jannes

Met al 16 studio-albums op zijn conto, kan Jannes de geschiedenis in als een van de meest productieve artiesten van Nederland. Het specifieke geluid van Jannes kennen zijn fans maar al te goed. Lekker mee te zingen, uit het leven gegrepen, vrolijk en soms een tikje melancholisch. Maar wel steeds in verassende muzikale stijlen.

Jannes heeft inmiddels meerdere gouden en platina platen op zijn naam staan. In 2012 kwamen fans massaal naar Ahoy voor een uitverkochte show. In 2017 volgde een stadionconcert in het Gelredome. Met beide shows liet Jannes zien tot de grootste artiesten in het land te behoren. Zonder het afstandelijke wat daar bij andere sterren soms nog wel eens bij komt kijken. Een man van het volk. Het schoolvoorbeeld van een artiest die groot geworden is door volledig zichzelf te blijven. De nuchtere Drent heeft als bijnaam ‘Koning der Piraten’. Maar de koning is niet verheven boven zijn onderdanen. “Bij mij is niemand een VIP”, aldus Jannes. “Iedereen is gelijk. We doen dit met zijn allen.”

Jannes draait inmiddels al jaren mee en al jaren één van de grootste volkszangers van ons land. Op Sunsation stond hij echter nog nooit. Maar daar gaat verandering in komen: zaterdag 25 maart staat Jannes op Roy’s Donderende Mainstage tijdens de Klimaatgroep Hollandse Avond! Koop nu je kaarten!