Ammar

Aankondiging Ammar Hollandse Avond zoals deze op social media geplaatst is.

Volkszanger Ammar Bozoglu is een unieke verschijning. Een Deventenaar met Turkse roots die opgroeide in de volkswijk ‘Het Rode Dorp’, waar muziek van Django Wagner, Jannes en André Hazes bij ieder tuinfeest steevast op het programma stond. Het waren nummers met emotie en passie die Ammar inspireerden ook te gaan zingen.

Sinds in 2020 een filmpje, waarin Ammar een nummer van André Hazes zingt in de kebabzaak van zijn achterneef, viraal ging op Dumpert gaat het hard met de carrière van Ammar. Uitnodigingen voor tv-programma’s volgden en in 2021 tekende Ammar bij het label ‘Lieve Jongens’ van Snelle, waar hij werkt aan zijn eigen Nederlandstalige repertoire. De debuutsingle ‘Terug Naar Vroeger’ werd positief ontvangen door de recensenten.

De opvolger, de feestsingle ‘De Laatste’ samen met Snelle, heeft inmiddels meer dan 15 miljoen streams op Spotify. Ook de single ‘Turk uit de kroeg’ is een enorme hit met meer dan 10 miljoen streams. Ammar is 2024 begonnen met de release van ‘Te Makkelijk Verliefd’ en we gaan ongetwijfeld nog veel meer van hem horen. Zaterdag 16 maart kan dat live tijdens de Klimaatgroep Hollandse Avond op Roy’s Donderende Mainstage! Koop nu je kaarten!