Billy Dans

Billy Dans is een Amsterdamse songwriter en rapper geboren in de Jordaan. Met een vader die een eigen café runde, is het dan ook niet verwonderlijk dat Billy opgroeide met nummers van Johnny Jordaan, Willy Alberti en André Hazes. Maar Billy kiest niet voor het levenslied, hij raakt in zijn tienerjaren geïnteresseerd in Nederlandse rap en gaat zelf muziek maken.

In 2009 scoorde hij samen met zijn beste vriend Lyon een eerste hit op YouTube met ‘Voorbij’ (inmiddels meer dan 6 miljoen views) waarna Billy zich verder ontwikkelt tot een succesvolle tekstschrijver en componist. Zijn muziekstijl wordt gekenmerkt door een mix van verschillende genres, waaronder pop, dance, en hiphop. Zo schreef Billy al vele tracks, waaronder de hits ‘Frans Duits’ van Frans Duijts & Donnie (2021), ‘Bieber van de Kroeg’ van Mart Hoogkamer & Donnie (2022), ‘Paranoia’ van Bilal Wahib (2022) en het platina album ‘Voor Iedereen’ van Tino Martin (2020). Het succes leverde hem in 2021 maar liefst 3 Buma Awards op. 

Ondertussen werkt Billy Dans hard aan zijn eigen carrière als artiest. Hij bracht al verschillende singles uit, waaronder ‘Beach Vibe’, ‘Ibiza’, ‘Hazes’, ‘Ontspanje’, ‘Jongen uit de Stad’ en ‘Svetlana’ die al erg populair op de streamingdiensten zijn. Zaterdag 16 maart staat Billy Dans op Roy’s Donderende Mainstage tijdens de Klimaatgroep Hollandse Avond. Koop nu je kaarten!