Jan Smit

Jan Smit is zanger, presentator, componist en tekstschrijver. Hij begon zijn carrière als zanger op tienjarige leeftijd als lid van het koor De Zangertjes van Volendam.  In 1997 bracht hij zijn eerste single “Ik zing dit lied voor jou alleen” uit, die meteen een hit werd en hem op 11-jarige leeftijd de jongste artiest ooit maakte die op nummer één binnen kwam in de Nederlandse Top 40.

Smit heeft inmiddels een indrukwekkende discografie opgebouwd en heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder een Edison en een Gouden Harp. Naast zijn muzikale carrière is hij ook actief als presentator en heeft hij verschillende televisieprogramma’s gepresenteerd, waaronder “De Zomer Voorbij”, “Muziekfeest op het plein” en “De Beste Zangers van Nederland”.

We kennen de ‘usual suspects’ van Jan Smit: ‘Ik zing dit lied voor jou alleen’, ‘Als de morgen is gekomen’, maar in zijn decennialange carrière zijn er inmiddels ook andere klassiekers bij gekomen. Samen met Marco Schuitmaker heeft Jan afgelopen zomer een van zijn meest aangevraagde liedjes ‘Van Goes tot Purmerend’ opnieuw opgenomen als een moderne feest klassieker.

Op zaterdag 16 maart gaat een lang gekoesterde wens van Sunsation in vervulling: Jan Smit gaat optreden op Roy’s Donderende Mainstage tijdens de Klimaatgroep Hollandse Avond! Koop nu je kaarten!