Sefa

Op zaterdag 23 maart 2024 staat Sefa Jeroen Vlaarkamp op Sunsation. De nu 23-jarige Alkmaarder begint als hij nog maar 10 jaar oud is met het componeren van hardstyle. Al snel neemt Dr. Peacock hem onder zijn hoede, die hem introduceert in de frenchcore, een substroming van de hardcore. Hierbij ligt het tempo van de muziek erg hoog: meer dan 200 beats per minuut. Op 14-jarige leeftijd brengt Sefa zijn eerste mini album uit, dat direct de interesse wekt bij boekingskantoren. Optreden mag hij echter gezien zijn jonge leeftijd nog niet. Op 16-jarige leeftijd tekent Sefa zijn 1e contract en is hij voor het eerst op festivals te zien waaronder Defqon1.

De populariteit van Sefa groeit pijlsnel en hij staat binnen 2 jaar op het hoofdpodium van Defqon1, waarvoor hij ook het anthem maakt. In 2022 laat hij een groot koor live zingen op het festival, een primeur voor dat evenement.

De hoogbegaafde Sefa houdt van klassieke muziek en dat klinkt steeds meer door in zijn nummers. Hij houdt van samenwerkingen met andere muzikanten en producers en maakt de ene na de andere track. Graag zou Sefa nog een keer samen willen werken met André Rieu. Instrumenten als de klavecimbel en het mooiste orgel van Nederland, het Schnitgerorgel in de Martinikerk van Groningen, krijgen een rol in zijn muziek. Hiermee geeft Sefa een nieuwe dimensie aan de frenchcore stroming met een meer melodische insteek. De melodie wordt bovendien steeds vaker live gespeelt, van viool en piano tot gitaar.

Een carillon is in zijn muziek echter nog niet te horen geweest. Laat Middelstum nou net beschikken over het mooiste carillon in Nederland: het Hemony-carillon in de Hippolytuskerk. De plaatselijke Commissie Hemony Beiaard zal Sefa waarschijnlijk graag inwijden in het bijzondere 17de-eeuwse instrument. Wie weet komt er ooit een unieke, totaal niet voor de hand liggende combinatie tot stand.

De boeker van Sunsation, Eling Zuidhof, heeft het muzikale wonder al een tijdje op de radar en legt in het najaar van 2018 voor het eerst contact met zijn management. Na jarenlang volhouden lukt het hem om Sefa te contracteren voor Sunsation 2024. Sefa was in 2019 al eens in Groningen te zien en komt nu terug naar het noorden voor een exclusief optreden op Sunsation. Zuidhof: “Dit wordt een heel bijzonder optreden dat je niet mag missen.”

Zaterdag 23 maart staat Sefa in The Arena tijdens het Sunsation Dance Event! Koop nu je kaarten!