Turfy Gang

Turfy Gang trapt in 2021 de deur van de muziekindustrie in. De groep, die bestaat uit 7 studenten uit Maarssen, wist met debuutsingles ‘Booty Call’ en ‘Je Voelt Ons’ gelijk goed te scoren! Het is eigenlijk allemaal een grap; de 7 jongens maakten muziek voor tijdens het chillen, en die wilden ze op Sonos kunnen luisteren. Omdat Sonos geen verbinding kan maken met Soundcloud, móésten ze hun tunes dus wel uploaden op Spotify – de rest is geschiedenis.

De positieve energie en de, vooral voor studenten, herkenbare teksten zorgen inmiddels voor de ene hit na de andere. De eerste Turfy Gang nummers scoorden meteen al lekker, maar de grote doorbraak ontstond na hun bezoek aan FunX. De mannen deden een live-performance van hun single ‘Buren’ en de beelden gingen viraal op Instagram en TikTok. Het leverde Turfy Gang op Spotify meer dan 13 miljoen streams – en daarmee hun eerste gouden plaat op!

Intussen gaan de mannen gestaag door. Ze brachten nieuwe singles uit met bekende namen als Partysquad, Bokoesam en Young Ellens. In maart 2023 dropten de boys hun grootste hit tot nu toe; ‘Padellen’. De track stond binnen no-time in de top-10 en was een enorm succes op TikTok. Aan het einde van 2023 volgde het eerste grote project: de EP ‘Loafers van Puppyleer’. 

In 2024 dendert de Turfy Gang trein door, met op zaterdag 23 maart een optreden in The Sunergy Dome tijdens het Sunsation Dance Event! Koop nu je kaarten.