Sjaak

Sjaak (echte naam: Mehdi Chafi, 24 september 1985) is een Marokkaanse rapper uit Amsterdam-Oost die al jaren underground furore maakt met zijn straatraps en tegelijkertijd hoge ogen gooit met samenwerkingen met o.a. The Opposites en The Partysquad. Zijn eigenzinnige stemgeluid en onnavolgbare flow leveren in combinatie met hilarische punchlines en een flinke dosis charisma een stijl op waar echte rapliefhebbers van smullen.

Sjaak brak in de zomer van 2007 bij het grote publiek door met het nummer ’Ik Heb Schijt‘ van Appa. Een platencontract bij SPEC Entertainment, het platenlabel van Ali B volgde. Sjaak werkte onder andere succesvol samen met The Partysquad, Dio en Sef aan de hits “Stuk” en “Licht van de laser“. Uiteindelijk volgt een overstap naar Top Notch waarna de hits als “Krokobil” met Yellow Claw & Mr. Polska en “Helemaal naar de klote” met de Partysquad volgen.

In 2018 had Sjaak een nieuwe megahit met collega Sunsation-held Kav Verhouzer “Stap voor Stap”. Sjaak staat zaterdag 6 april op het podium van The Arena tijdens het Sunsation Dance Event. Koop nu je tickets!